T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
YALOVA / MERKEZ - 75.Yıl Ziya Gökalp İlkokulu

REHBERLİK SERVİSİ ÖDÜL KART PROJESİ AYIN ÖĞRENCİSİ

Rehber Öğretmenimiz Gültaç DİKMEN BALCI tarafından uygulamaya konulan Ödül Kart Projesi (Olumlu Davranış Kazandırma) kapsamında düzenlenen Aralık ayı Ödül Kartlarını alan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

1)        ÖDÜL KART PROJESİ


2012 yılından bu yana okulumuzda uygulanan Ödül Kart Proje miz öğretmenlerimizin desteğiyle devam etmektedir.

AMAÇ:Ödül kart sistemi, olumlu davranışlar edinmede öğrencileri teşvik ederek onlara olumlu davranışlar kazandırmayı hedefleyen ve kazandırılan davranışları kalıcı hale getirmeyi amaç edinen bir ödül sistemidir.

1.       Her sınıf kendine ait bir ödül kart kutusu/sandığı oluşturacaktır. Rehberlik servisi tarafından hazırlanan ödül kartları öğrencinin gösterdiği olumlu davranışı sonrasında sınıf  öğretmeni tarafından öğrencinin ismi ve olumlu davranışı yazılarak  , kartı alan öğrenci tarafından sınıf  sandığına atılacaktır.

2.         Öğrencilerin bütün olumlu davranışları değerlendirilerek, sergiledikleri olumlu davranışlar için kendilerine  ödül  kartı verilecektir.

3.         Kart verilirken öğrenciye hangi davranışından dolayı kart aldığı açıklanacak ve öğrenci onore    edilecektir.

4.          Cuma günleri her sınıf kendi sandığından çekiliş yapacaktır. Çekilişte  üç tane kart çekilip haftanın öğrencisi belirlenecektir.Haftanın öğrencisi 3 isim kartı yine öğrenciler  tarafından  okul ödül kart  sandığına atılacaktır. Haftanın öğrencisi seçilen 3 öğrenci bir dahaki  hafta okula serbest kıyafetle gelecektir.

5.       Ay sonunda okul sandığında toplanan kartlar arasından yapılacak çekilişle her sınıf düzeyinden birer öğrenci “Ay Birincisi” olarak seçilecektir. Ay birincisi seçilen öğrencilerin okul panomuzda ay boyunca  öğretmeniyle çekilen  resmi asılacaktır.Bu öğrencilerinin ailelerine, çocuğun olumlu davranış sergilediğini gösteren bir belge hazırlanıp öğrenciye törende verilecektir.

18-01-202418-01-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.01.2024 - Güncelleme: 18.01.2024 12:40 - Görüntülenme: 113
  Beğen | 2  kişi beğendi