Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz ilimizin batısında Kadıköy Beldesinin Kanberbaba (Kabaktarla) mevkisinde yer almaktadır. 1998 yılında dönemin Milli Eğitim Bakanı Hikmet ULUBAY tarafından temeli atılmış ve bakanlıkça anahtar teslimi ihale edilmiştir. 1999-2000 Eğitim Öğretim yılında dönemin Milli Eğitim Bakanı Metin BOSTANCIOĞLU tarafından hizmete açılmıştır. Okulumuzun ismi olarak Milli Eğitim Müdürlüğü ad verme komisyonu "Ziya Gökalp" ismini teklif etmiş. Ancak Cumhuriyetin 75. yılı olması nedeniyle okulumuzun ismi 75. Yıl Ziya Gökalp İlköğretim Okulu olarak belirlenmiştir.
17 Ağustos 1999 yılında tüm Marmara Bölgesini sarsan depremin olumsuz etkilerine rağmen okulumuz Yalova´nın eğitimi için üstlendiği misyonunu başarıyla yerine getirmiş, çocuklarımızı gelecekte güzel günlere taşıma adına çalışmalarını yürüterek eğitim öğretim hayatına devam etmektedir.

Okulumuz 2012 yılında ilkokul olmuştur.

Yayın: 26.11.2012 - Güncelleme: 12.03.2024 13:17 - Görüntülenme: 25790